به گزارش سلام بانو، آئین افتتاحیه نخستین دوره تخصصی استاد جوانی جمعیت استان مازندران ظهر امروز با حضور مسئولان استانی و کنشگران جمعیت و خانواده در فریدونکنار برگزار شد.
فرشته پازوکی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در این همایش با اشاره به اینکه مازندران در ردیف پنج استان سالمند کشور قرار دارد، اظهار کرد: برای رسیدن به وضعیت مطلوب یک برنامهریزی خوبی را انجام دادیم.
وی بر لزوم اهمیت مسئله جمعیت تأکید کرد و با بیان اینکه چهار گام برای این مسئله برداشته شد، افزود: در نخستین گام شبکهسازی، جبههسازی مردمی، کنشگران مردمی جمعیت خانواده و ازدواج را شناسایی کردیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در ادامه تصریح کرد: در گام نخست ۲۰۰ نفر از اساتید که نفرات برتر از حوزه و دانشگاه و محلات بودند را شناسایی و انتخاب کردیم که به مدت دو روز در مرکز استان با حضور اساتید برتر برای آنها جلسهای را برگزار کردیم که این اساتید انتخاب شده مباحث آموزشی را در شهرستانهای خودشان شروع کردند و همچنان ادامه دارد.
پازوکی یکی از مهمترین جلسات در استانداری را تشکیل ستاد خانواده و جوانی جمعیت دانست و افزود: در این ستاد ۶ کمیته راهاندازی شد که کمیته مردمی، آموزش، اطلاعرسانی و سلامت بخشی از آنها بوده است.
وی در ادامه یکی از مهمترین معضلات در استان مازندران را نبودن همافزایی بین دستگاهها برشمرد و افزود: نخستین اقدام انجام گرفته در تشکیل این ستاد همه در کنار هم کار کردن بود تا بتوانیم برنامهریزی منسجمی داشته باشیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در ادامه تأکید کرد: در گام نخست که جبههسازی مردمی، آموزش و توانمندسازی بود برخی از شهرستانها خوب عمل نکردند.
وی با اشاره به اینکه گام دوم هوشیارسازی مسئولان بود، افزود: از گلوگاه تا رامسر و از استاندار، مدیران کل ستادی، مدیران دستگاههای اجرایی، فرمانداران، بخشداران، شهرداران، مرکز بهداشت و همه کسانی که در زمینه ازدواج، جمعیت و فرزندآوری به یک نوعی نقش داشتند در اتاق رصد وضعیت آوردیم تا شهر به شهر برای رسیدن به وضعیت مطلوب آنها را توجیه کنیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران یادآور شد: از نخستین استانی هستیم که اتاق رصد وضعیت که در گام سوم بود را در گام دوم راهاندازی کردیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران با اشاره به اینکه اقدام و عمل در گام چهارم بود، اظهار کرد: در این گام طرحی به نام «فتحان» یعنی فرزندان تحول آفرین ایران که باید تا پایان سال ۲۱ هزار ازدواج و ۳۵ هزار موالید اتفاق میافتاد را اجرایی کردیم.
پازوکی در ادامه با اشاره به اینکه کتابچه شناسنامه جمعیتی را در کنار اتاق رصد وضعیت قرار دادیم، تصریح کرد: برای اینکه فرمانداریها و بخشداران از وضعیت بحرانی طلاق، ازدواج و فرزندآوری شهر و روستای خود با خبر شوند و در جای دیگر دنبالش نگردند، اتاق رصد وضعیت سهم و سقف هر شهر و روستا را آماده و به دست فرماندار رساندیم.
وی خاطرنشان کرد: با حضور همه مسئولین در همه شهرستانها توانستهایم توجیه محله به محله را در دو مرحله از گلوگاه تا رامسر در بین کمیته و کنشگران مردمی و هوشیار سازی مسئولین اجرایی کنیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران با بیان اینکه ۱۶ استان از بحران جمعیت خارج شدند، اظهار کرد: در یک سال و نیم گذشته این استانها کار خود را شروع کردند اما استان مازندران به دلیل نداشتن مسئول عقب مانده است.
پازوکی در ادامه افزود: براساس برآوردی که داشتیم در این فاصلهای که شروع کردیم برخی از شهرستانها مانند رامسر که وضعیت نامناسبی داشتند با همکاری مردم و مسئولان توانسته بسیار عالی کار کند و خبرهای خوبی را بشنویم.
وی گفت: چه من باشم و یا نباشم طرح «فتاح» را جدی بگیرید چون همه ظرفیتها در کنار هم میتواند اتفاقهای خوبی را در جوانی جمعیت تا پایان سال رقم بزند که نتیجه آن را امسال و سال بعد ببینید.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه