به گزارش سلام بانو، دکتر سیده عالمه یوسفنژاد با اشاره به سلامت زنان بهعنوان ستونهای اصلی خانواده، اظهار کرد: بانوان باید قدر خودشان را بیشتر بدانند چرا که پایه و اساس خانواده بوده و هرگونه مشکل در سلامت آنها میتواند تمام اعضای خانواده را تحت تأثیر قرار دهد.
وی بر ضرورت انجام غربالگریهای زنان از جمله تست پاپاسمیر و ماموگرافی، بهعنوان ابزارهای کلیدی در تشخیص زودهنگام مشکلات احتمالی تأکید کرد و افزود: غربالگری به معنای انجام آزمایشهایی است که پیش از بروز مشکل، ما را آگاه میکند تا بتوانیم درمان را بهموقع آغاز کرده و از تشدید بیماری جلوگیری کنیم.
جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی در خصوص تست پاپاسمیر گفت: این تست برای تمامی بانوانی که بالای ۲۱ سال سن دارند و رابطه جنسی داشتهاند، ضروری است.
یوسفنژاد در ادامه خاطرنشان کرد: در صورت طبیعی بودن نتیجه، میتوان آن را هر دو سال یکبار تکرار کرد اما اگر تست HPV (ویروس زگیل تناسلی) نیز در کنار پاپاسمیر انجام شود، به دلیل دقت بالاتر، فاصله انجام پاپاسمیر میتواند به هر ۵ سال افزایش یابد.
وی با اشاره به شیوع بالای ویروس HPV در جامعه و پروتکلهای جدید، توصیه کرد: بهتر است تست پاپاسمیر بهتنهایی انجام نشود و همراه با تست HPV باشد.
یوسفنژاد همچنین درباره ماموگرافی تصریح کرد: از سن ۴۰ سالگی، انجام سالانه ماموگرافی حتی در صورت طبیعی بودن نتایج، ضروری است و بانوان باید معاینات دورهای پستان را آموزش ببینند و هر ماه در منزل انجام دهند.
جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی ادامه داد: در صورت لمس توده، تغییر ظاهر پستان مانند فرورفتگی نوک پستان، حالت پوست پرتقالی، قرمزی یا تورم غیرطبیعی، لازم است فوراً به پزشک مراجعه کنند تا بررسیهای تکمیلی انجام شود.
یوسفنژاد با تأکید بر اهمیت توجه به سابقه خانوادگی افزود: بانوانی که سابقه خانوادگی سرطان پستان یا مشکلات بدخیم پستانی دارند، باید از ۳۵ سالگی غربالگری را آغاز کنند.
وی در پایان از بانوان خواست تا با جدی گرفتن این توصیهها، سلامت خود را در اولویت قرار دهند.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه