روایت مادر دهه شصتی با ۵ فرزند قد و نیم‌قد
۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰:۰۶
شناسه : 5498
1
سلام بانو گزارش می‌دهد/ خانم زهرا هادیان مادر ۳۸ ساله اهل شهر آستانه‌سرا فریدونکنار، با داشتن چهار فرزند و در انتظار یک فرزند دیگر، در توصیه به مادران جوان درباره فرزندآوری گفت: این مسیر سختی زیادی دارد ولی خودتان انتخاب می‌کنید که مادر باشید یا نه؟!
ارسال توسط : نویسنده : سمانه سراج فریدونی
پ
پ

به گزارش سلام بانو، در دورانی که چالش‌های اقتصادی و اجتماعی خیلی‌ از جوانان را از تشکیل خانواده پر جمعیت باز می‌دارد و زوج‌ها با تردید به داشتن حتی یک فرزند فکر می‌کنند، بانوی فریدونکناری مسیری متفاوت را برای زندگی انتخاب کرده است.

با ماهمراه باشید تا در این گزارش از زندگی روزمره، چالش‌ها و آرزوهای یک مادر از نسل دهه شصتی با۴ فرزند و در انتظار یک فرزند تو راهی دیگر آشنا شویم.

زهرا هادیان بانوی ۳۸ ساله اهل روستای مهلبان شهرستان  فریدونکنار که در سن ۱۳ سالگی با محمدرضا یوسفی ازدواج می‌کند و در سن ۱۸ سالگی صاحب اولین فرزند می‌شود و بنابر دلایلی نتوانست تحصیلاتش را ادامه دهد از خدا خواست که بهترین اتفاق‌ها در زندگی‌اش رقم بخورد.

این بانوی فریدونکناری پس از سال‌ها تلاش، نه‌تنها تحصیلات خود را از سر گرفت، بلکه با لطف الهی صاحب پنج فرزند قد و نیم قد به نام‌های فاطمه زینب، فاطمه حلما، محمدحسین، رقیه حسنا و معصومه سنا می‌شود و خانه‌اش پر شده از صدای خنده، شیطنت کودکانه و گرمای زندگی که با عشق و ایمان رنگ گرفته است.

لبخند فرزندانم خستگی‌ را از تنم بیرون می‌کند

وی که همسرش یک کارگر بنای ساده است با تلاش شبانه‌روزی چرخ زندگی را می‌چرخاند و تکیه‌گاهی که با کار سخت و روحیه‌ای مقاوم پشتیبان زن و فرزند خود است.

هادیان در کنار نقش مادری، به تحصیل، سخنرانی و فعالیت‌های فرهنگی در فضای مجازی مشغول است و مادر بودن را انتخابی می‌داند که سختی‌هایش با شیرینی‌هایش جبران می‌شود.

این مادر صبح را با خواندن نماز و عطر قرآن شروع می‌کند و مانند هر زن خانه‌داری قبل از بیدارشدن بچه‌ها کمی از وقتش را برای مطالعه و ورزش اختصاص می‌دهد و بعد از بیدارشدن بچه‌ها صبحانه آنها باسروصدا و تماشای کارتون رنگ شادی به خود می‌گیرد و در میان این همهمه به کارهای خانه از آشپزی برای ناهار و شام گرفته تا مرتب‌کردن خانه مشغول می‌شود.

وی در توصیف گذراندان فعالیت روزانه برای فرزندانش می‌گوید: معمولاً وقت بعدازظهر را برای بردن بچه‌ها به پارک می‌گذرانم تا لحظات شادی برایشان فراهم کنم و شب‌ها هم با بازی و فیلم نگاه‌کردن یا جمع‌وجور کردن وسایل خانه تمام می‌شود.

وی در ادامه خیلی باانرژی می‌گوید: با همه خستگی‌ام وقتی لبخندزدن بچه‌ها را می‌بینم خستگی از تنم بیرون می‌رود.

رفتار پدر و مادر بهترین ابزار تربیت است

وی به چالش‌های روزمره یک مادر اشاره کرد و گفت: بزرگ‌شدن چند بچه در شرایط اقتصادی امروز آسان نیست و حتی مریض‌شدن آنهابه‌صورت زنجیره‌ای و یا دعواهای کودکانه‌شان آدم را کلافه می‌کند، اما همه این چالش‌ها فرصتی برای آموزش همکاری و محبت به فرزندان است و معتقدم این تجربه‌ها به بچه‌ها مسئولیت‌پذیری می‌آموزد.

هادیان افزود: لحظه‌به‌لحظه بودن در کنار بچه‌ها و بزرگ‌شدن آنها را وقتی به چشم می‌بینید برای یک مادر خیلی شیرین و باارزش است از حرف‌های خنده‌دارشان تا کارهایی که او را به فکر فرومی‌برند، همه برایش جذابیت دارد و گاهی در اوج خستگی، یکی از بچه‌ها کاری می‌کند که نمی‌توانم جلوی خنده‌ام را بگیرم.

این بانوی فریدونکناری رفتار پدر و مادر را بهترین ابزار تربیت دانست و گفت: بچه‌ها آینه پدر و مادر هستند و آن چیزی می‌شوند که ما هستیم.

وی به یکی از تأثیرات خوب چند فرزندی اشاره کرد و افزود: رفتن بچه‌ها به فضاهای فرهنگی، گوش‌دادن به موسیقی شاد و قصه‌گویی، ارزش‌های انسانی و همکاری را به آن‌ها می‌آموزد.

این بانوی فریدونکناری باور دارد زندگی ساده و صادقانه‌اش می‌تواند انگیزه‌بخش باشد و خوشحال می‌شد که اگر زندگی‌اش به کسی امید می‌دهد و می‌گفت گاهی اوقات دوستانم از این استقامت بنا به گفته خودشان درس می‌گیرند و می‌گویند ما هم مانند زهرا می‌توانیم.

وی در ادامه به شرایط اقتصادی سخت امروز جامعه اشاره کرد و گفت: همه تلاشم را می‌کنم که در امور زندگی صرفه‌جویی کنم تا بتوانیم از عهده مخارج زندگی بربیاییم و جزء خدا به کسی نیازمند نباشیم و با برنامه‌ریزی دقیق و صرفه‌جویی یکی از نیازهای خانواده است فشار را از روی دوش همسرم برداریم.

این بانوی فریدونکناری با امید می‌گوید: هر فرزندی که به دنیا آمد با خودش برکت جدیدی به زندگی ما بخشید.

دولت شهید رئیسی پشتیبان خدمات فرزندآوری

هادیان به برنامه‌های حمایتی دولت برای خانواده‌های خوش جمعیت اشاره کرد و افزود: در دولت سیزدهم شهید رئیسی این لطف شامل حال ما شد و توانستیم از وام فرزندآوری استفاده کنیم و باتوجه‌به اینکه برنامه‌های خوبی در راستای حمایتی وجود دارد اما برخی‌ها چوب لای چرخ می‌گذارند و به‌درستی این حمایت‌ها انجام نمی‌شود و خیلی از خانواده‌ها ناراضی هستند.

وی ادامه داد: دولت باید براساس آن چیزی که قانون مشخص کرده را اجرا کند و به وعده‌هایش عمل کند.

این بانوی فریدونکناری بزرگ‌ترین آرزویش موفقیت و خوشبختی فرزندانش است و دوست دارد آن‌ها زندگی معناداری داشته باشند و هر کدام به‌نوعی در آینده به مردم کمک کنند.

زنان غزه، الگویی از صبر و استقامت در برابر سختی‌ها

وی با توصیه به مادران جوان در خصوص فرزندآوری گفت: «در این مسیر سختی زیادی دارد ولی خودتان انتخاب می‌کنید که مادر باشید یا نه؟! چرا که برای مادر بودن باید بی‌خوابی، محدودیت، بدو کردن در خانه، مهمانی نرفتن، کلافه شدن و گاهی حرف‌های دیگران را با خودش همراه دارد را تحمل کنید ولی با همه سختی‌ها همین که لبخند فرزندت را می‌بینی، همه چیز برایت جبران می‌شود و هیچ‌گونه ترسی نداشته باشند و با توکل به خدا خانواده‌ای شادی بسازند.»

این بانوی فریدونکناری در ادامه با اشاره به اینکه ما در برابر زنان غزه احساس شرمندگی می‌کنیم، افزود: من هر سختی که تحمل می‌کنم، شب‌ها با آرامش می‌خوابم و نگران بمباران فرزندانم نیستم وقتی از خانه بیرون می‌روم ترسی از بازگشت به خانه‌ای ویران ندارم اما زنان غزه در چنین شرایطی فرزندان خود را به دنیا می‌آورند و پرورش می‌دهند و من نوعی به خودم اجازه نمی‌دهم هیچ مانعی راهم را سد کند.

به گزارش فارس، حمایت‌های دولتی نظیر وام فرزندآوری، اگرچه گامی مثبت در راستای تشویق خانواده‌های پرجمعیت است، اما نیازمند اجرای دقیق‌تر و رفع موانع اداری است تا به وعده‌های خود جامه عمل بپوشاند.

این روایت بر اهمیت تقویت فرهنگ فرزندآوری و ضرورت پشتیبانی مؤثر دولت از خانواده‌ها تأکید می‌کند تا آینده‌ای پرامید و پویا برای جامعه رقم بخورد.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.