به گزارش سلام بانو، در هفته ازدواج به سراغ بانوان نیکوکار فریدونکناری رفتیم که با دستان پرمهرشان زندگی زوجهای جوان نیازمند را با جهیزیههای ساده اما سرشار از محبت برایشان فراهم میکنند و جلوهای از همدلی و خلاقیت مردمی را به نمایش میگذارد.
این گزارش، روایتی است از انگیزهها، چالشها و دستاوردهای این گروه خیرین که زندگی مشترک زوجهای جوان را با امید آغاز میکنند.
مسجد پل ارتباطی نیازمندان و خیرین است
مینا باشیپور بانوی ۵۶ ساله فریدونکناری که در میان مردم با نام خانوادگی همسرش، خانم جمالی میشناسند، حدود دو دهه است که به همراه گروهی ۱۰ نفره از زنان خیر مسجدی در پارکینگ خانهای با جمعآوری کمکهای مردمی و بازسازی وسایل، جهیزیه را برای نوعروسهای نیازمند فراهم میکند.
وی گفت: چون خادم مسجد بودم، با جمعی از دوستان مسجدی گروهی تشکیل دادیم و بهصورت جهادی برای نوعروسان نیازمند جهیزیه تهیه میکنیم.
این گروه باتکیهبر اعتمادسازی مساجد و معتمدان محلی، نیازمندان را در فریدونکنار و روستاهای اطراف فرم، سوته، اوجاکسر و محلههای فیروزآباد، شهرک شهید رجایی، محله ولیعصر چ(عج) و حتی شهرهای مجاور نظیر بابلسر، آمل و بابل شناسایی میشوند.
باشیپور ادامه داد: مسجد پل ارتباطی ما با نیازمندان است از طریق معتمدان محلی، نیازهای زوجهای جوان را را شناسایی کرده و به آنها کمک میکنیم.
خلاقیت در بازسازی، جلوگیری از اسراف
یکی از ویژگی برجسته این گروه خیران، بازسازی وسایل اهدایی با خلاقیت و دقت است، رختخوابهای و تشکهای کهنه را با پارچههای نو احیا میکنیم و توسط بانوان خیر خیاط دوخته میشود حتی با پارچههای اضافی دستگیرههای آشپزخانه دوخته میشود یا وسایل موردنیاز کارواشها تبدیل میشوند.
باشیپور گفت: هر ماه برای ۳ تا ۴ عروس نیازمند جهیزیه آماده میکنیم البته بستگی به مناسبتها دارد ممکن است در ماه بیشتر هم باشد و یا مثل محرم اصلاً عروسی نداشته باشیم ولی فعالیت ما تعطیل نمیشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه برای هر عروس هر بسته جهیزیه به ارزش تقریبی ۱۰۰ میلیون تومان است که شامل سه دست تشک، ۶ دست بالش و دو پتو و اقلام ضروری مانند سرویس قابلمه، قاشق و چنگال، چاقوی میوهخوری، لیوان، سینی و ملزومات آشپزخانه است آماده میکنیم و در صورت نیاز، اقلامی مانند گاز، بخاری یا پنکه نیز تأمین میشود.
این بانوی نیکوکار فریدونکناری هدف از انجام این کار را جلوگیری از اسراف و تأمین نیازهای اولیه خانوادهها دانست و افزود:
این گروه با جمعآوری صدقات و کمکهای خیران و حتی معلمان که با گرفتن وام کمک میکنند، فعالیت خودمان را گسترش کردیم و از هیچ فرصتی برای رفع نیاز زوجهای جوان دریغ نمیکنیم.
زندگی آرام با جهیزیه ساده
باشیپور با اشاره به فشارهای اقتصادی و تغییرات فرهنگی، جهیزیه را نیازی اولیه برای آغاز زندگی مشترک برشمرد و گفت: بدون ظرف و قابلمه، زندگی سخت میشود، ما میخواهیم مادران نیازمند شرمنده فرزندانشان نشوند.
وی ادامه داد: زیادهروی در جهیزیه ضرورتی ندارد و با یک جهیزیه ساده اما کامل، میتوان زندگی را با آرامش آغاز کرد.
این گروه حتی در دوران کرونا نیز با رعایت پروتکلهای بهداشتی به فعالیت خود ادامه داد.
باشیپور با لبخند از خاطرهای برای ما گفت: عروسی با دیدن جهیزیهاش اشک شوق ریخت و با خجالت اما شاد وسایل را پذیرفت، وقتی نیاز اولیهشان برطرف میشود، دل ما هم آرام میگیرد.
توصیهای از دل تجربه
این بانوی نیکوکار به زوجهای جوان توصیه میکند: بهجای تجملات، به تفاهم و سلامت زندگی مشترک فکر کنند چرا که زندگی ساده و سالم دوام بیشتری دارد.
وی همچنین از خانوادههای توانمند خواسته دست نیازمندان را بگیرند و در این مسیر خیر همراه شوند.
به گزارش سلام بانو، فعالیت بانوان نیکوکار فریدونکناری نمونهای درخشان از همکاری و همدلی مردمی است که باتکیهبر کمکهای خیرین و خلاقیت در بازسازی وسایل، نهتنها از اسراف جلوگیری میکند، بلکه زندگی زوجهای جوان را با امید و شادی پیوند میزند.
در هفته ازدواج، این روایت یادآور میشود که با سادهزیستی و همدلی، میتوان زندگیهایی پرمعنا و پایدار ساخت.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه