به گزارش سلام بانو، سید موید علویان در خصوص ابتلای زنان کم تحرک به کبد چرب، اظهار کرد: رژیم غذایی نامناسب و پرخوری، همراه با کمتحرکی، منجر به چرب شدن کبدها میشود.
وی خاطرنشان کرد: زنان خانهدار و کارمندان که زمان کافی برای تهیه غذاهای خانگی ندارند، معمولاً به غذاهای آماده و ناسالم روی میآورند و این موضوع خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش میدهد.
وی تصریح کرد: اولین قدم در درمان کبد چرب، افزایش فعالیت بدنی و انتخاب ورزش است. همچنین باید مصرف چربیهای اشباع شده در رژیم غذایی به طور چشمگیری کاهش یابد.
این فوقتخصص گوارش و کبد همچنین اشاره کرد که در ایران عادتهای غذایی سالمی وجود دارد که هنوز هم برخی از مردم، بهویژه در روستاها، از آن بهرهمند هستند. برخی از مواد غذایی مفید برای کبد شامل کلم، کاهو، سیب، لیمو، پوست مرکبات، نعناع، پونه، کاسنی، انگور، مرزنگوش، توت، توتفرنگی، هویج، جوانه گندم و خار علیص هستند. اما بسیاری از افراد این عادتها را فراموش کردهاند.
علویان افزود: ما غذاهای فستفود سالمی نیز داریم؛ به عنوان مثال، میرزا قاسمی یک نوع غذای سریع و سالم است. همچنین غذاهایی که در برخی شهرها با کشک تهیه میشوند، سرشار از کلسیم هستند. باید به سنتهای غذایی صحیح بازگشت و به جای نوشابههای قندی و گازدار، از دوغهای مناسب و شربتهای بدون قند نعنا و لیمو ترش استفاده کرد.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه