روزه اولی‌ها سحری را از دست ندهند/روزه‌داری سالم کلید سلامتی در ماه رمضان
۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۹
شناسه : 4977
2
کارشناس مسائل تغذیه: کارشناس مسائل تغذیه با اشاره به اینکه روزه‌ اولی‌ها وعده سحر را از دست ندهند، گفت: روزه‌داری سالم کلید سلامتی در ماه رمضان است.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش سلام بانو، مهزاد صفی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به فواید روزه‌داری برای سلامتی در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: روزه‌داری می‌تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: التهاب واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت‌ها، آسیب‌ها و بیماری‌های مزمن است اما اگر بیش از حد شود می‌تواند به سلامتی آسیب رسانده و مشکلاتی نظیر چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی، آلزایمر و سرطان را به دنبال داشته باشد.

کارشناس تغذیه تصریح کرد: در زمان روزه‌داری، به دلیل عدم دسترسی بدن به قند به عنوان سوخت اصلی بدن مجبور می‌شود از چربی‌های ذخیره‌شده به‌ویژه چربی ناحیه شکم استفاده کند.

صفی‌نیا افزود: این فرایند منجر به کاهش سطح قند خون، چربی، فشار خون و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود به همین دلیل ماه رمضان فرصتی مناسب برای کاهش وزن و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر است، البته به شرطی که افراد مبتلا به بیماری‌های خاص پیش از روزه‌داری با پزشک خود مشورت کنند.

وی با تأکید بر اهمیت روزه‌داری به شیوه صحیح، خاطرنشان کرد: هدف از روزه‌داری، استراحت دادن به دستگاه گوارش و بدن است نه افزایش مصرف غذا یا شیرینی‌جات و غذاهای چرب که می‌تواند قند، چربی و فشار خون را بالا ببرد.

صفی‌نیا گفت: به طور کلی دریافت کالری در این ایام باید حدود ۲۰ درصد نسبت به روزهای عادی کاهش یابد اما باید مراقب تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی بود تا بدن دچار کمبود نشود.

کارشناس مسائل تغذیه با اشاره اینکه سه وعده اصلی سحری، افطاری و شام باید رعایت شود، گفت: برای این منظور، مصرف چربی‌های ناسالم یعنی چربی‌های اشباع حیوانی و قندهای ساده باید کاهش یابد و در مقابل، سبزیجات، میوه‌ها، لبنیات و پروتئین‌های کم‌چرب به میزان کافی در برنامه غذایی گنجانده شود و به هیچ عنوان وعده سحری حذف نشود.

وی در ادامه با بیان اینکه سحری می‌تواند مانند یک ناهار سبک یا صبحانه کامل باشد که شامل نان سبوس‌دار مانند نان جو یا سنگک، پروتئین‌هایی مثل مرغ یا تخم‌مرغ، و چربی‌های مفید گیاهی مانند روغن‌های گیاهی یا مغزیجات به میزان متعادل است. مصرف نمک باید کنترل شود و سبزیجات به دلیل تأمین آب و مواد مغذی در اولویت قرار گیرند.

کارشناس مسائل تغذیه در ادامه به نحوه خوردن افطار تاکید کرد و افزود: از آنجا که معده مدت طولانی خالی بوده و قند خون پایین آمده، بهتر است برای شروع با یک مایعات گرم و شیرین مانند چای با عسل یا خرما آغاز شود و پس از ۱۵ دقیقه با یک وعده سبک مثل سوپ، فرنی کم‌شیرین یا آش ادامه دهد و پس از یک ساعت شام سبک مصرف شود.

وی هشدار داد که از مصرف غذاهای چرب، سرخ‌کردنی و سنگین مانند آبگوشت‌های چرب، ماکارونی و سالاد الویه پرهیز شود، زیرا این غذاها می‌توانند مشکلات گوارشی و افزایش وزن را به دنبال داشته باشند.

وی همچنین توصیه‌هایی برای نوجوانانی که برای اولین بار روزه می‌گیرند، گفت: به دلیل قرار گرفتن در سن رشد و نیاز بالای بدن به کالری و مواد مغذی، حذف سحری به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

صفی‌نیا اظهار کرد: خوابیدن زودهنگام، مصرف پروتئین و سبزیجات در سحری، و پرهیز از تنقلات ناسالم مانند چیپس و پفک که تشنگی را افزایش می‌دهند از نکات کلیدی روزه داری است.

کارشناس مسائل تغذیه استفاده از لبنیات در سه وعده روزانه را ضروری دانست و افزود: برای تأمین کلسیم و پروتئین می‌توان از فرنی کم‌شیرین، نان و پنیر یا حریره تهیه‌شده با شیر و مغزیجات بهره برد.

وی در پایان با تأکید بر اینکه شیرینی‌هایی مانند زولبیا و بامیه از کالری بالایی برخوردار است، گفت: هر عدد بامیه معادل یک کفگیر برنج بوده و باید از مصرف زیاد آن پرهیز کرد تا با رعایت این نکات از فواید روزه‌داری به بهترین شکل بهره‌مند شد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.